Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruşen Çakır: “Sosyal medyayı trollere bırakmamak lazım”

Medyascope.tv’nin yayına girmesinin ardından gazeteciler.com‘un sorularını cevaplayan Ruşen Çakır, Türkiye’de en çok konuşulan konulardan birinin sivil, demokratik, çoğulcu ve özgür medya olduğunu vurgulayarak “Bağımsız bir medyaya ihtiyaç var” dedi. Sosyal medyanın aslında özgür, bağımsız haber ve yorum akışının sağlanabileceği güçlü bir mecra olduğunu belirten Çakır, özellikle Periscope’a dikkat çekerek, bu mecranın diğerlerinden daha da öne çıktığını savundu.

Medyascope.tv’yi bir platform olarak tasarladığını söyleyen deneyimli gazeteci, “Sosyal medyayı ‘trol’ denilen kişilere bırakmamak gerekiyor” diyerek meslektaşlarına, özellikle de gençlere çağrıda bulundu.

Röportajın tamamını bu linkten okuyabilirsiniz:

“Ruşen Çakır’a göre halk medyanın gerçekleri yansıtmadığını düşünüyor!”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.