Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülenç Arınç’tan Ahmet Hakan yorumu: “Bu kötü rüyadan bir an önce uyanmamız dileğiyle…”

Dün akşam Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırının yankısı sürerken AK Parti’nin en önemli isimlerinden Bülent Arınç, Twitter’da sert bir açıklama yaptı. Saldırıyı şiddetle kınayan Arınç medyaya yönelik tehdit ve şiddeti “facia” olarak niteledi. Arınç açıklamasını “Bu kötü rüyadan bir an önce uyanmamız dileğiyle…” diyerek bitirdi.

Arınç’ın Twitter’dan yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Gazeteci ve televizyon programcısı Sn. Ahmet Hakan’ a evinin önünde yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Sayın Ahmet Hakan’a, geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar temenni ediyorum. Saldırganların ve varsa azmettiricilerinin, bir an önce yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezalara çarptırılması gerekir.

Geçmişten bugüne, basına,gazetecilere, gazete sahiplerine yapılan gizli-açık tehdit, baskı ve hedef göstermelerin kötü sonuçlarını görmüştük. Geçmişte yaşanan andıç türü tehditlerin de acı bir hatıra olarak kaldığını biliyorum. Gazetecilere, yine kendi camialarından, eski-yeni medya patronlarından, ya da gazetecilerden tehdit gelmesi de ayrı bir facia. Bu kötü rüyadan bir an önce uyanmamız dileğiyle…

Ahmet Hakan, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’den milletvekili adayı gösterilmeyen Bülent Arınç için 13 Eylül’de “Seni özleyeceğim Bülent Arınç” başlığıyla bir yazı yazmıştı.

barinc2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.