Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBL temsilcileriyle sohbet – 2: Tofaş Genel Menajeri Tolga Öngören

Bölüm 1:

Bölüm 2:

SORU: Avrupa’daki profesyonel ligler arasında oyuncu bütçesi ile ilk 10 ligin arasında sayılan yeni adıyla TBL ‘nin daha değerli olması, daha iyi bir organizasyon haline gelmesi için sizce nelere ihtiyaç var?
– TB’nin kendi adı, sponsoru olması lazım
– Hakemlerin rolü çok önemli
– Bu ligin oyuncuları vardır, bu ligin basketbolu farklıdır, diye bir söylem var. Bu düşünce yapısı bu ligi aşağı çekiyor.
– Yöneticilerin çağdaş bir anlayışla kulüplerini yönetmeleri lazım.

SORU: TBL ‘nin sağlıklı yürümesi için sizce nasıl bir hakem organizasyonu olmalı?
– En tehlikeli uygulama; bir grup hakemin ligin normal sezonunu yönetip, play off bölümünü tırnak içerisinde daha tecrübeli hakemlerin yönetmesidir. Her hakemin yöneteceği ligin şartlarını bilmesi, deneyimlemesi lazım.
– Sertliğe ne kadar izin verilecek? Bu yanlış bir düşünce ve söylem. Hakemlerin her şehirde aynı standartta sertliğe izin vermesi lazım.
– Yeni yetenekli hakemler var, bu arkadaşların kendilerini ifade etmelerine izin verilmesi lazım. Eğitim aldıkları tecrübeli hakemlerle beraber maç yönetmemeleri daha sağlıklı olur.

SORU: Genç oyuncuların Süper Lig ve A Milli takımlar seviyesine daha donanımlı gelebilmeleri bu sistemde mümkün mü? Değilse sizin konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşır mısınız?
– Basketbolumuza emek veren herkesin katılacağı bir beyin fırtınası yapılması lazım
– Erken profesyonelliğin kesilmesi lazım
– Sporcu velilerinin eğitilmesi
– Alt yapıda yaşı dolan oyuncuların A takıma geçmeden evvel bireysel gelişimlerini tamamlamaları için ara bir lig olarak gelişim ligi organize edilmesi lazım.
– Eğitici antrenörler ve yarışmacı antrenörler olarak basketbol antrenörlerinin yetiştirilmesi ve konumlandırılması
– Bana göre fazla olsa da yabancı sayısı 6 kalabilir. Tek istediğim 40 dakika boyunca sahada bir Türk oyuncu oynayabilecek şekilde yabancı kuralının değiştirilmesi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.