Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TBL temsilcileriyle sohbet – 5: Afyon BŞ Baş Antrenörü Deniz Atak

Bölüm 1:

Bölüm 2:

Bölüm 3:

SORU: Avrupa’daki profesyonel ligler arasında oyuncu bütçesi ile ilk 10 ligin arasında sayılan yeni adıyla TBL ‘nin daha değerli olması, daha iyi bir organizasyon haline gelmesi için sizce nelere ihtiyaç var?
– Kulüpler kendi organizasyon standartlarını yukarı çekmeli
– Kulüplerin TBL’ de daha aktif olarak söz sahibi olmalılar. Böylelikle şeffaflık artacaktır.
– Medyanın, TBL ile ilgilenmesini sağlamak lazım.
– TBL olarak sosyal sorumluluk projesine dahil olabiliriz. Mesela LÖSEV Türkiye Basketbol Ligi adıyla bu sezona başlayıp, bu projede her takıma bir sorumluluk verilebilir. Duyarlılığımızı gösterebiliriz. ( Barcelona futbol takımı bir dönem Unicef yazısını formasında taşımıştı)

SORU: TBL ‘nin sağlıklı yürümesi için sizce nasıl bir hakem organizasyonu olmalı?
– En başta doğru / uygun insanla yola çıkılmalı. Yetiştirilecek hakem seçerken yetenek tespiti belirlenecek kriterlere göre yapılmalı
– Belli ölçüde hem disiplin hem de maddi anlamda profesyonel hakemlik olmalı
– MHK hakemlerin maça hazırlanmasında daha fazla özen gösterip daha fazla bütçe ayırmalılar.
– Hakemlerle ortak yaşamlar yaratılmalı .
– A Klasmanı hakemlerinin zaman zaman normal sezonda da TBL maçlarında B Klasman hakemleri ile maç yönetmeleri hakemliğin gelişimini arttıracaktır.

SORU: Genç oyuncuların Süper Lig ve A Milli takımlar seviyesine daha donanımlı gelebilmeleri bu sistemde mümkün mü? Değilse sizin konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşır mısınız?
– Gençler yetişirken çok çabuk “star “ etiketini yapıştırıyoruz. Bu gençlere önemli ve taşıyamayacakları bir psikolojik sorumluluk yüklüyor.
– Ailelerin genç oyuncuları doğru yönlendirmeleri için çalışması lazım.
– Avrupa basketbolu daha karmaşık oynanıyor. Oyuncuların zihinsel yeteneklerinin de ilerlemesi ve oyuna katması lazım. Bu sebeple genç oyuncunun akademik kariyerini de basketbola paralel şekilde yürütmesi şart.
– Genç oyuncuların gelişimlerini tamamlaması için oynamaları gerekiyor, bunun için;
· 3. Kademedeki ligi kullanmak veya
· Ümit liginin kurulması lazım.
– Kulüplerin de cesur kararlar vermeleri lazım, oynatmayacağı genç oyuncuyu başka bir kulübe kiralamak.
– Antrenör eğitiminin geliştirilmesi de bu sürecin önemli noktalarından

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.