Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gezi davasında hapis cezasına çarptırılan doktorlara destek eylemi

Gezi Parkı olayları sırasında yaralıların tedavi edildiği Dolmabahçe Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne sığınan göstericiler ile camide yaralılara müdahale eden 2 doktorun da bulunduğu 255 sanıklı dava kararı Türk Tabipler Birliği (TTB) protesto etti. TBB, yaptığı basın açıklamasında “Sadece yasal olarak değil, evrensel ahlaki değerler bakımından da yaralılara sağlık hizmeti vermek değil tam aksine vermemek suçtur. Yaralılara yardım ederken caminin kirletildiği gibi bir iddia, hele de bunun bir suç olduğu kararı utanç vericidir” dedi.

Periscope’dan canlı yayınlanan eyleme HDP İstanbul Milletvekili Beyza Üstün ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu da destek verdi. Çerkezoğlu eylemde bir de konuşma yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.