Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope.tv Twitter anketi sonuçlandı: “Bülent Arınç bundan sonra ne yapacak?”

Geçtiğimiz hafta MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “1 Kasım’dan sonra Meclis’te beşinci bir parti de olabilir” demesi ardından, haftasonuna Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamalar damgasını vurdu.

Cumartesi sabah CNN Türk’te Hakan Çelik’in konuğu olan Arınç, “Heyecanımı kaybettiğimi söyleyebilirim. Birilerine olan sevgimi de biraz kaybetmiş olabilirim” dedi ve şöyle devam etti: “İnsan yol arkadaşını çok iyi seçmeli.” Arınç kendisini ve Abdullah Gül’ü eleştiren AK Parti’ye yakın bazı yazarlar için “Yeni yetmeler diye tabir ettiğim bir zıpır bir grup” ifadelerini kullandı.

AK Parti’de üç dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran’da aday gösterilmeyen bazı isimler 1 Kasım’da aday gösterilirken Arınç bunların arasında yer almadı. Dolayısıyla Arınç’ın son çıkışı soru işaretlerine de neden oldu: Arınç artık siyasetten emekli olacağı için mi rahat konuşuyordu; yoksa açıklama yeni bir siyasi hareketin habercisi miydi?

Medyascope.tv olarak Twitter’ın yeni başlatığı anket uygulaması üzerinden 24 Ekim Cumartesi günü bir Bülent Arınç anketi yaparak takipçilerimize şu soruyu sorduk:

Sizce Bülent Arınç siyasetten emekli mi olacak, yoksa yeni bir parti/harekette mi yer alacak?

24 saat sonunda bugün öğlen tamamlanan ankete toplam bin 734 Twitter kullanıcısı katıldı.

Katılanların yüzde 31’i “Arınç emekli olacak” derken, yüzde 69’u ise “Yeni bir partide olacak” şeklinde cevap verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.