Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi; sınır kapıları kapatıldı

Paris’te gerçekleşen seri saldırılar ardından kriz masası kuran Cumhurbaşkanı François Hollande yerel saat ile 23:50’de (TSİ 00:50) olağanüstü hal ilan etti. Hollande, Fransa’nın tüm sınır kapılarını kapattığını ve Paris’in bazı bölgelerinde de sokağa çıkma yasağı başladığını duyurdu.

Canlı yayında Fransa halkına hitap eden Hollande’ın konuşmasının tamamı şöyle:

“Şimdiye kadar benzerini yaşamadığımız bir dizi terörist saldırıya maruz kalmış durumdayız. Onlarca ölümüz var, çok sayıda yaralı var, bu bir dehşet.Aldığım karar üzerine, teröristlerin etkisiz hale getirilmeleri ve ilgili tüm semtlerde güvenliğin sağlanması için elimizdeki bütün güçleri seferber etmiş durumdayız.

Askerî takviye de istemiş durumdayım. Ayrıca Bakanlar Kurulu’nu acil toplantıya çağırdım. İki karar alınacak: Olağanüstü hal ilan edilecek, yani çok sayıda yer kapatılacak, bazı yerlerde trafiğe çıkış yasaklanacak. Olağanüstü hal ülke topraklarımızın tamamında geçerli olacaktır.

Aldığım ikinci karar ise, bu cinayetleri işlemiş olan kişilerin ele geçirilebilmeleri için sınırların kapatılmasıdır. Bu saldırının nereden geldiğini biliyoruz. Merhametimizi ve dayanışmamızı gösterebilmeliyiz, fakat aynı zamanda birliğimizi de kanıtlamalıyız.

Fransa terör karşısında güçlü olmalıdır, büyük olmalıdır. Her birimizi sorumluluğa davet etmeliyiz. Teröristlerin istediği, bizi korkutmaktır, dehşete düşürmektir. Fakat dehşetin karşısında, kendini savunmayı bilen bir ulus var. Operasyonlarımız bitmemiştir. Güvenlik güçlerimiz tam da şu anda Paris’te bir yere baskın yapmaktadır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.