Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çare Drogba mı? Galatasaray Üniversitesi’nin yanan tarihi binası kaderine terk edildi

Galatasaray Üniversitesi tarafından kullanılan ve 22 Ocak 2013’de yanan tarihi bina halen onarılmadı. Verilen tüm sözlere rağmen onarım ile ilgili herhangi bir gelişme yaşanmıyor olması Galatasaray Lisesi mezunları ve GSÜ camiasında sadece hayal kırıklığı yaratmakla kalmıyor, kızgınlığı da beraberinde getiriyor.

Yangın uzun süre gündemde kalsa da şimdilerde unutulmuş durumda. Kamuoyunun dikkatini konuya tekrar çekebilmek amacıyla bir grup Galatasaraylı gönüllü kısa bir belgesel hazırladı. Belgeselde son 2 yılda yaşananlar anlatılıyor.

Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı’nın müştemilatı olan bina, Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından 1871’de inşa edilmişti. Resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi’nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu’na tahsis edildi. 1992 yılında da Galatasaray Üniversitesi’ne devredildi. İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içeriyordu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.