Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

“Adana Rakı Festivali” Periscope’tan tüm dünyaya canlı yayınlandı

Dün gece “Adana Rakı Festivali” gerçekleştirildi. Bu yıl 12 Aralık’ta gerçekleşen etkinliği onlarca Periscope kullanıcısı tarafından canlı yayınlandı ve tüm dünya yaşananlara tanıklık etti.

Adana Valisi Mustafa Büyük’ün izin vermeyeceklerini açıkladığı ve bu yüzden tartışma yaratan etkinlik Kazancılar Çarşısı’nda binlerce kişinin katılımıyla kebaplı-rakılı ve şalgamlı eğlenceye dönüştü. Etkinlik sonunda iddiaya göre bir grup, alkol karşıtı slogan attıktan sonra tabanca ve av tüfeği ile havaya ateş etti. Masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan 4 şüpheli ise sivil polisler tarafından yakalandı.

Onlarca yıl önce Kazancılar Çarşısı’nda kurulan Kuş Pazarı’na gelenler sabahın ilk ışıklarıyla ciğer kebapla kahvaltı yapar, o dönem pavyondan çıkanlar da gelip, birkaç kadeh daha içip ciğer yedikten sonra Irmak Hamamı’na gider kese attırırdı. Sonraki yıllarda Kuş Pazarı bölgeden taşınsa da ciğerciler yerinde kaldı, pavyonlar da giderek yok oldu, ama ciğer kebap ve birkaç kadeh rakı alışkanlığı devam etti. Küçük gruplar halinde buraya gelenler 2010 yılında başka şehirlerde yaşayan Adanalıları, “Adana’da Buluşalım”, “Dünya Rakı Günü” ve “Rakı Festivali” adıyla kente davet etti. O gün çekilen görüntüler sosyal medyada yayınlanınca her yıl Aralık ayının ikinci haftası buluşmaya karar veren Adanalıların sayısı Kazancılar Çarşısı’nda 3 bin kişiye ulaştı. Geçen yıl da yaklaşık 20 bin kişi Dünya Rakı Festivali adı altında bir araya gelip, gece boyunca kebapla şalgam ve rakı içerek eğlenmişti.

Bu video etkinlikte yapılan Periscope yayınlarından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.