Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı seviyesinde ABD’ye ilk resmi ziyaret (1954)

Cumhurbaşkanı Celal Bayar, ABD Başkanı Dwight Eisenhower’ın davetlisi olarak 28 Ocak 1954’te ABD’ye gitmişti. Cumhurbaşkanı seviyesindeki ilk kez gerçekleşen ve bir ay süren ziyarete, ABD Yönetimi çok büyük önem vermişti. Nato’ya katılan, Kore’ye asker gönderen, İsrail’i tanıyan ilk bölge ülkesi olan Türkiye, ABD’nin Ortadoğu’da komünizmle mücadelesinde de kritik rol oynuyordu. Ziyaret esnasında Bayar’a, ABD’nin yabancı ülke mensuplarına verdiği en üst madalya olan “Liyakat Madalyası” (Legend of Merit) verilmişti.

Dünyanın en zengin belgesel ve sinema arşivine sahip İngiliz “British Pathe” bu videos haberi ABD’nin ziyarete verdiği önemi günümüze taşıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.