Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ertelenen duruşma ardından Can Dündar ve Erdem Gül’ün adliye önündeki açıklamaları

MİT TIR’ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, tahliyeleri ardından bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. Savcının talebi üzerine davanın kapalı görülmesine karar veren İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, CHP’li ve HDP’li milletvekillerinin duruşma salonunu terk etmeyi reddetmesi üzerine duruşmayı 1 Nisan’a erteledi. Hakim, mahkeme salonu terk etmeyen milletvekilleri hakkında yasal işlem yapılması kararlaştırdı. Sloganlar eşliğinde Çağlayan Adliyesi’nden çıkan Dündar ve Kılıç, Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yaşananlar Engin Baş ve Murat Aksoy adlı Periscope kullanıcıları tarafından canlı yayınlandı. Video bu yayınlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.