Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tutuksuz yargılanmaya devam eden Can Dündar ve Erdem Gül’den adliye çıkışında açıklama

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, MİT TIR’ları haberlerine ilişkin davada bugün ikinci kez hâkim karşısına çıktı. Basına ve izleyşicilere kapalı olarak gerçekleşen duruşma yapılan savunmalar ardından 22 Nisan’a ertelendi. Daha önce AYM kararı ardından serbest kalan Dündar ve Gül için savcı bu duruşmada tutulmama talebi yapmadı. İki deneyimli gazeteci tutuksuz olarak yargılanmaya devam edecekler.

Duruşmanın başladığı 9:30’dan beri İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bekleyen kalabalık bir grup Dündar ve Gül’ün duruşma ardından adliyeden çıkmasını coşkuyla karşıladı. İkili adliye çıkışında açıklama yaptı.

Yaşananlar Engin Bas (@Enginbash) adlı Periscope kullanıcısı tarafından canlı yayınlandı. Video bu yayınlardan derlenmiştirç

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.