Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mülteciler Türkiye’ye iade edilirken: “Bize yaşamak lazım…” (Belgesel)

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasında mülteciler üzerinden yapılan pazarlık kapsamında imzalanan “Geri Gönderme Anlaşması” kapsamında Midilli ve Sakız’daki çoğu Bangladeş ve Pakistanlı olan 202 mülteci 4 Nisan 2016’da Dikili’ye getirildi.

Cenevre Sözleşmesi’ne aykırı olan, AB ve Türkiye’nin uluslararası hukuku çiğneyerek imza attıkları, en çok da mültecilere zarar veren, BM’in hukuka aykırı bulduğu için sürece dahil olmadığı bu anlaşmanın ilk etkilerini tarihe not düşmek için Dikili’deydim.

“Geri Gönderme Anlaşması”nın ilk gününde Dikili’de hem süreci takip ettim hem de Mülteci-Der Başkanı Av. Eda Bekçi, İzmir Müzisyenler Derneği’nden Oktay Çaparoğlu ve Dikili’de yaşayan vatandaşların konuya dair düşüncelerini aldım.

10 dakikalık bu videoda, ülkemizin farklı yönlerine tanıklık edeceksiniz.

Sınırsız, sömürüsüz, yaşanabilir bir dünya özlemiyle!

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.