Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son İmparatorluk – 8: Akademik özgürlükler, akademik boykot ve mesleki dayanışma

Akademik Özgürlük kavramın ne olduğu, imkan ve sınırlarının neler olabileceği Barış İçin Akademisyen’lerin maruz kaldığı sistematik siyasi ve idari baskı dalgasının ardından bir kez daha gündeme geldi. Son İmparatorluk’ta bu tartışmalara iki sevide katkı sunmaya çalışıyoruz. İlk olarak Barış İçin Akademisyenler ve başına gelenlerin dünya akademi camiasında nasıl yankılandığına göz atıyor, tepkileri özetliyor, ve Türkiye’nin yüzleşmek zorunda kaldığı akademik boykot ihtimalini tartışıyoruz. İkinci olarak ABD örneği üzerinden akademik özgürlük, özerklik, ve akademik kadro (tenure) ayrıcalıklarına bir göz atıyor, bu ayrıcalıkların sağladığı olanakların anlamını sorguluyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.