Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 577’nci kez Galatasaray’da buluştu

Cumartesi Anneleri 577’nci buluşmayı 26 yaşında gözaltında kayıp edilen Nurettin Yedigöl’e adadı.

Nurettin Yedigöl 10 Nisan 1981 tarihinde İdealtepe’de bir eve yapılan baskında gözaltına alındı. Gayrettepe’deki İstanbul Emniyet Müdürlüğü 1.Şube’ye götürüldü. Mete Altan’ın başında bulunduğu işkence timi tarafından sorgulandı, işkenceyle öldürülerek bedeni kaybedildi. 10 kişi Nurettin’in siyasi şubede ağır işkence gördüğüne tanıklık etse de tüm başvurular sonuçsuz kaldı. Nurettin Yedigöl’ün gözaltına alındığı kabul edilmedi. 35 yıl boyunca yapılan tüm girişimlere rağmen adli makamlar gerçeğin ortaya çıkarılması için etkili soruşturma yürütmedi. Aile son olarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu. Anayasa Mahkemesi 10 Aralık 2015 tarihinde oy biriliğiyle başvurunun zaman bakımından kabul edilemez olduğuna karar vererek iç hukuk yollarını tamamen bitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.