Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’li vekiller dokunulmazlıkları görüşen Anayasa Komisyonu’nu terk etti

Dokunulmazlıkların kaldırılmasını öngören yasa tasarısını görüşen ve çıkan sert kavgalarla gündeme oturan Anayasa Komisyonu, HDP’li milletvekilleri tarafından terk edildi. HDP Mardin Milletvekili Prof. Dr. Mithat Sancar, “Bu tiyatronun figuranı olmayacağız. Sizi vicdanınızla baş başa bırakıyoruz” diyerek HDP’liler olarak Komisyonu terk ettiklerini açıkladı. Ardından HDP’liler toplu halde Komisyonu terk etti. AKP’li Bülent Turan ise ara vermeksizin Komisyonun çalışmalarına devam edileceğini açıkladı.

Prof. Dr. Mithat Sancar konuşması ve HDP’lilerin Komisyonu terk ettiği anlar HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran (@acarayhse) tarafından Periscope’dan canlı yayınlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.