Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdem Gül: “Can Dündar’a yapılan saldırıda çok ciddi güvenlik açığı var”

MİT TIR’ları davasının bugünkü duruşmasında mahkeme heyeti karar için ara verdiği sırada adliye önünde Can Dündar gazetecilerin sorularını yanıtlarken bir şahıs yanına yaklaşıp slogan atarak Dündar’ın ayaklarına doğru iki el ateş etti. Dündar herhangi bir yara almazken, yanında bulunan NTV muhabiri Yağız Şenkal’in bacağını bir kurşun sıyırdı. Dündar’ın durumu iyi olduğu bildirilirken, polisler şahsa hemen müdahale ederek gözaltına aldı. Saldırı ardından Can Dündar adliyeye döndü. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 1976 doğumlu Murat Şahin olduğu belirlendi. Şahin’in daha önce Can Dündar’ın davasına müşteki olarak katılma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Olaydan hemen sonra Erdem Gül’ün ilk yorumu Periscope’dan canlı yayınlandı. Erdem Gül, “Can Dündar’a yapılan saldırıda çok ciddi güvenlik açığı var” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.