Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hapis cezasına çarptırılan Can Dündar ve Erdem Gül’ün ilk açıklamaları

MIT TIR’ları davasında 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi devletin gizli bilgilerini temin etme ve açıklamadan Can Dündar’a 7, Erdem Gül’e 6 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti Dündar’ın cezasını 5 yıl 10 aya, Gül’ün cezasını 5 yıla indirdi. Dündar ve Gül, darbeye teşebbüs suçlamasından beraat etti. FETÖ/PDY’ye yardım etme iddiası için dosyanın ayrılmasına hükmedildi.

Temyize gidecek dava için mahkeme tutuksuz yargılamanın devamına karar verdi. İki gazeteci hakkındaki yurt dışı yasağına çıkış yasağı kaldırıldı.

Öğleden sonra duruşmaya verilen arada Can Dündar’a yapılan silahlı saldırı ile ilgili gazeteci Hilmi Hacaloğlu’nun Periscope yayınını izlemek için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.