Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransızlar yeni işçi reformuna karşı polisle çatıştı

Fransızlar hükümetin reform yasasını protesto etti.

Fransa’da hala yüzde 10’un üzerinde olan işsizlik oranını azaltmak için Fransa Başkanı Hollande önderliğinde yeni bir reform paketi hazırlanmıştı. Reform paketinde işçi haklarına dair düzenlemeler esnetilirken, şirketlere iş koşullarını belirlemede daha fazla yetki veriliyor.

Parlamentodan geçirilmeye çalışılan bu pakete karşı Fransızlar oldukça tepkili. Bugün Paris’te yasanın iptali için düzenlenen protestolarda Fransız halkı polisle çatıştı. Göstericilerin bu yasaya karşı çıkmalarının temel nedeni, hükümetin iddiasının aksine söz konusu yasayla birlikte işsizliğin azalmayıp, artacak olması.

Hollande yaptığı açıklamada kullandığı şu ifadelerle yasayı savunmaya devam etti: “Bu yasa geçecek çünkü tartışıldı, düzenlendi ve kabul edildi. Protestolara boyun eğmeyeceğim çünkü birçok hükümet boyun eğdiği için hala 2012’deki ekonomik durumdayız.” Tarafların mevcut tutumlarını devam ettirmesi durumunda gerginliğin yakın bir dönemde bitmesi beklenmiyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.