Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Euro 2016 takımlarının değerleri açıklandı: Türkiye en değerli 10’uncu takım

Euro 2016’nın başlamasıyla herkesin gözü kupada ve akıllarda tek soru var: Acaba Euro 2016’yı kim kazanacak?

Endüstriyel futbolun yeni ölçütü “takım değeri”, Euro 2016’yi kazanacak olan takımı tahmin etmek için önemli bir veriye dönüşmüş durumda. Takım değerleri artık sadece kulüp bazında değil, milli takımlar bazında da belirleniyor.

Nitekim, ING Bankası bugün “Cup-o-nomics 2016” araştırmasını yayınlayarak Euro 2016’ya katılan 24 milli takımı parasal değerine göre sıraladı.

Grubundaki ilk maçında Hırvatistan’a kötü bir futbol ile 1-0 yenilen Türk Milli Takımı’nın değeri 171 milyon euro olarak açıklandı. Türkiye, 24 ülke arasında 10’uncu en değerli milli takım. Hırvatistan’ın değerı ise 210 milyon euro ve listede 8’inci sırada bulunuyor.

Listenin başında ise Türkiye’de 17 Haziran’da karşılaşacağı İspanya var. İspanya’nın değeri tam 658 milyon euro. Türkiye’nin gruptaki diğer rakibi Çek Cumhuriyeti ise 65 milyon euro ile 19’uncu sırada.

Euro2016_ING
Değerler milli takım oyuncularının, resmi ve dostluk maçları performansı ve Nisan 2016’daki “Transfer Pazarı” (Transfermarkt) verileri baz alınarak belirlenmiş. Kaynak: Cup-o-nomics 2016 / ING Bank

Araştırmanın ilginç diğer sonucu ise Türklerin ve İtalyanların milli takımlarına destekleme oranının yüzde 80 olması. Bu destek seviyesiyle turnuva takımları arasında en çok desteklenen takımlar.

Araştırma kapsamında farklı bir soru da sorulmuş deneklere:

“Ülkesinin Euro 2016’yı kazanması için yıllık gelirlerinin yüzde 1’ini feda eder misin?”

Bu soruya Türklerin yüzde 54’ü “Evet” diyerek rakip taraftarlara fark atmış.

AvrupaFutbol
Araştırma 9 bin 478 denek bazında yapılmış. Kaynak: Cup-o-nomics 2016 / ING Bank

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.