Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere şokta: AB taraftarı İşçi Partisi milletvekili suikast sonucu öldürüldü

İngiltere’de Avrupa Birliği oylamasına bir hafta kala İşçi Partisi milletvekili Jo Cox seçim bölgesi Leeds’e bağlı Birstall’da uğradığı silahlı ve bıçaklı saldırının ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

JoCox2
Cox, daha öncesinde yardım kuruluşu Oxfam’da çalışıyordu ve 1995 yılında Cambridge Üniversitesi’nden mezun olmuştu. Evli olan Cox’un 2 çocuğu var.

BBC Türkçe‘nin haberine göre Saldırgan Cox’u yaralı halde bırakıp kaçarken, saldırıda 77 yaşında bir erkek de yaralandı. Bir görgü tanığı, bir kişinin beyzbol şapkalı saldırganı durdurmaya çalıştığını ve bu kişinin saldırgan silah çektikten sonra dahi kaçmadığını söyledi. Polis, olayla bağlantılı olarak 52 yaşındaki bir erkeği gözaltına aldı.

42 yaşındaki Jo Cox, Haziran’da yapılacak olan Avrupa Birliği oylamasında İngiltere’nin AB’de kalması gerektiğini düşünüyordu.

Twitter son mesajında “Göç gerçek bir sorun ama AB’den çıkmak için bir iyi bir neden değil” demişti.

Cox, bir yıldan kısa bir süre önce milletvekili seçilmişti. Müslüman seçmenin desteğini alan Jo Cox, seçildiği gece Müslüman derneklere teşekkür ziyaretinde bulunmuş ve başını örtmesiyle dikkat çekmişti.

Diğer taraftan Charles Engwell (@cengwell) adlı Periscope kullanıcısı suikast ardından olaydan yerinden canlı yayın yaptı. Aşağıdaki video bu yayından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.