Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cihangir saldırısı ABD’de yankı buldu; Radiohead açıklama yaptı

Dün gece Cihangir Firuzağa/Çukurcuma bölgesinde bulunan küçük bir plak dükkanında gerçekleşen dünyaca ünlü müzik grubu Radiohead dinletisinin “Ramazanda içki içiyorsunuz” gerekçesiyle saldırıya uğraması ABD’de büyük yankı buldu.

ABD’nin en önemli gazetelerinden USA Today saldırıyı “Türkiye’de radikal İslamcılar Radiohead dinletisine saldırdı” başlığı ile haberleştirdi. Dünyanın en ünlü müzik dergisi Billboard ise “Radiohead İstanbul’da saldırıya uğrayanlara sevgi ve destek gönderdi” başlığını kullandı.

Saldırıdan kısa süre sonra olaydan haberdar olan İngiltere kökenli ünlü Radiohead grubu resmi bir açıklama yaparak şunları söyledi:

Kalbimiz İstanbul’da saldırıya uğrayan Velvet Indieground ile beraber. Bir gün geriye baktığımızda, hoşgörüden uzak böylesi bir şiddetin çoktan aşıldığını görmeyi umuyoruz. Şu anda İstanbul’daki hayranlarımıza sadece sevgimizi ve desteğimizi verebiliyoruz.

Çukurcuma’da bulunan Velvet İndieground adlı dükkanın Radiohead’in yeni albümünün ilk kez internetten tanıtıldığı gece için küçük bir etkinlik düzenlemişti. Etkinlik kapalı mekanda devam ederken, saat 22:00 sularında dükkana dalan bir grup, etkinliği zorla sonlandırmış, bazı gençleri de tartaklamıştı. Etkinlik Periscope’dan canlı yayınlandığı için saldırının görüntüleri kısa sürede sosyal medyaya yansımıştı.

İşte olayın an be an olayın görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.