Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cihangir’de Ramazan gerekçesiyle saldırıya uğrayanlar yaşadıklarını anlattı (ses kaydı)

Dün gece Cihangir Firuzağa/Çukurcuma bölgesinde bulunan küçük bir plak dükkanında gerçekleşen dünyaca ünlü müzik grubu İngiliz Radiohead dinletisinin “Ramazanda içki içiyorsunuz” gerekçesiyle saldırıya uğraması tepki çekerken, olayda saldırıya uğrayan ve yaralanan 2 kişi polise şikayette bulundu.

Diğer taraftan saldırıya uğrayan Velvet İndieground adlı dükkanda bulunanlar, yaşadıklarını dün gece sıcağı sıcağına aktarırken, “Bize herhangi bir uyarı yapmadan doğrudan saldırdılar” açıklamasında bulundu.

Tanıklarla yapılan röportajın ses kaydı:

Çukurcuma’da bulunan plak dükkanın Radiohead’in yeni albümünün ilk kez internetten tanıtıldığı gece için küçük bir etkinlik düzenlemişti. Etkinlik kapalı mekanda devam ederken, saat 22:00 sularında dükkana dalan bir grup, etkinliği zorla sonlandırmış, bazı gençleri de tartaklamıştı. Etkinlik Periscope’dan canlı yayınlandığı için saldırının görüntüleri kısa sürede sosyal medyaya yansımıştı. Olay ABD basınında yankı bulurken, Radiohead açıklamada bulunmuştu.

IMG-20160618-WA0000
Saldırı ardından polise şikayette bulunanların ifadeleri.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.