Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çilem Doğan tahliye edildi (Periscope yayını)

Kocası Hasan Karabulut’u şiddet uyguladığı ve fuhuşa zorladığı için öldüren ve 15 yıl hapis cezası alan Çilem Doğan nakdi kefaletle serbest bırakıldı. Adana 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, 50 bin TL kefalet belirlemesi üzerine Çilem Doğan’ın ailesinin bu miktarı toplayarak yatırdı. Ardından genç kadın bugün saat 19:00 sularında yatmakta olduğu Tarsus Kadın Cezaevi’nde tahliye edildi. 24 yaşındaki Doğan, hakkındaki mahkumiyet kararı Yargıtay’ca onanması halinde yeniden cezaevine girecek.

Çilem Doğan’ın kocasını öldürmesiyle ilgili görülen davada, 8 Haziran’da karar çıkmış, mahkeme “hâksız tahrik altında kasten adam öldürmek”ten verilen 18 yıl hapis cezası kararı vermişti. Çilem Doğan’a verilen ceza, iyi hal indiriminden 15 yıla düşürülmüştü.

Kalabalık bir grup tarafından coşkuyla karşılanan Çilem Doğan kısa bir açıklama yaptığı. Mırmırmerida (@mormerida) adlı Periscope kullanıcısı tahliye anını Periscope’dan canlı yayınladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.