Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın dalga geçtiği Puma’dan açıklama: “Türkiye’de üretildi”

Dün gece İsviçre ve Fransa arasında oynanan ve 0-0 biten Euro 2016 grup maçında, mücadele esnasında İsviçre Milli Takımı futbolcularının formaları ardı ardına yırtılması tüm dünyada alay konusu oldu.

Maçtan sonra İsviçre’nin forveti Xherdan Shaqiri’nin “Puma’nın prezervatif üretmediğini umuyorum” demesi sosyal medyayı sallarken, bugün Alman spor giyim şirketi Puma bir basın açıklaması yaptı.

İsviçre dışında Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Slovakya milli takımlarının da forma tedarikçisi olan Almanya merkezli Puma, İsviçre Futbol Federasyonu’ndan ve milli takım oyuncularından özür dilerken şunları söyledi:

“Yaptığımız analiz sonucu İsviçre Milli Takımı’ın iç saha formasında kullanılan kumaşının üretimi esnasında zarar görmesi sonucu, nihai üründe zayıflama olduğunu anladık. Bu durum ısı, basınç ve zamanlamanın etkili şekilde kontrol edilmemesi halinde meydana gelebiliyor. Vücudu saran formalar elastomerik iplik ve polyester karışımı kumaştan üretilmektedir. Bozuk kumaş az miktarda formada kullanılmıştır.

Puma tüm tedarikçisi olduğu milli takımlar formalarının tamamını kontrol etmiş ve bir daha böyle talihsizliklerin yaşanmayacağını garanti etmektedir. Puma’nın EURO 2016’daki tüm milli formaları Türkiye’de üretilmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.