Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiliz akademisyen Chris Stephenson ilk duruşmada beraat etti

Çantasında HDP bildirisi bulunduğu gerekçesiyle 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen İngiliz akademisyen Chris Stephenson ilk duruşmada suç unsuru bulunmadığı gerekçesiyle beraat etti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü öğretim üyesi olan Chris Stephenson hakkında çantasından HDP bildirisi çıktığı için ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla dava açılmıştı. İddianamede 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyordu.

Stephenson, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ kampanyasına imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınan akademisyenlerle dayanışmak için geldiği Çağlayan Adliyesi’nde gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı. Bugün Çağlayan Adliyesi’nde yargılandığı ilk duruşmada beraat etti. Duruşmaya aralarında ‘Barış İçin Akademisyenler’ grubundan Meral Camcı ve Kıvanç Ersoy’un da bulunduğu akademisyenler destek verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.