Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngilizler Avrupa Birliği’ne “Yeter” dedi

Resmi sonuçlara göre İngiltere’de yapılan Avrupa Birliği referandumunda “Ayrılalım” oyları yüzde 52 olarak gerçekleşti. 33.6 milyon oyun kullanıldığı referandumda “Ayrılalım”, “Kalalım” diyenlerden 1.3 milyon daha fazla oy aldı. Referanduma katılma oranı yüzde 72 ile 1992’den beri en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Son anket sonuçlar tam tersi bir sonuçla “Kalalım” oylarının yüzde 52 olacağını gösteriyordu.

Diğer taraftan İskoçya ve Londra, güçlü bir şekilde AB’de kalma yönünde oy verdi. Bununla birlikte AB’de Kal kampı İngiltere’nin kuzeyinde başarısız oldu. Galler’de de AB’den “Ayrıl” kampı ağır bastı.

Referandumda ortaya çıkan tablo ardından Sterlin, 1985’ten bu yana Dolar karşısındaki en düşük seviyeye geriledi. Sonuçların AB’den ayrılığı işaret etmesi ardından Sterlin – Dolar paritesi 1.3525 oldu.

“AB’den Ayrıl” kampının önemli isimlerinden, İngiltere Bağımsızlık Partisi (UKIP) lideri Nigel Farage, sandıkların kapanması ardından yaptığı açıklamada “Kalalım” kampının kıl payı kazanmasını beklediğini söyledi. Farage sonuçlar ardından gecenin ilerleyen saatlerinde söylemini değiştirdi. Farage, destekçilerine yaptığı konuşmada, “Bu, sıradan insanlar için, iyi insanlar için bir zafer olacak” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.