Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İsrail polisi Mescid-i Aksa’ya girip 10 kişiyi gözaltına aldı (Periscope yayını)

Dün sabah (26 Haziran) İsrail polisinin Mescid-i Aksa’nın avlusuna zorla girmesinin ardından çıkan olaylarda 5 kişinin yaralandığı, 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kesvani AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Aksa’nın kapılarını kapattığını, yaklaşık 190 polisin silah zoruyla Aksa’ya girdiğini ve cemaatten bazı kişileri darp ettiğini belirtti. İsrail polisinin yaklaşık iki saat kapalı kalan Aksa’nın kapılarını açtığını, polislerin hâlâ avluyu terk etmediğini kaydeden Kesvani, polisin geniş güvenlik önlemleri altında Müslümanların Aksa’ya girişine izin verdiğini ifade etti.

O anlar bir Periscope kullanıcısı tarafından canlı yayınlandı. Video bu yayından derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.