Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atatürk Havalimanı saldırısının bilançosu artıyor: 36 ölü 148 yaralı

Dün akşam saat 21:30 sularında İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlarda terör saldırı gerçekleşti. Önce silahlı çatışma meydana geldi ve ardından ardı ardına patlamalar oldu. Sabaha karşı Atatürk Havalimanı’na gelen Başbakan Binali Yıldırım ise son bilançonun 36 ölü 148 yaralı olarak açıkladı. Saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğini tahmin ettiklerini söyleyen Yıldırım “Havaalanında bir güvenlik zaafiyeti yok” dedi.

Saldırı ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Meclis’ten yaptığı ilk açıklamada ölü sayısı 10 kişi olarak belirtmiş, ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 3 canlı bomba patlaması olduğunu ve 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Saldırı ardından trafiğe kapatılan Atatürk Havalimanı, sabaha karşı tekrar hizmete açıldı.

Video, hergün 10 binlerce insana hizmet eden Atatürk Havalimanı’ndaki saldırı anlarında yaşanan paniği gözler önüne seriyor. Saldırı ardından çekilen diğer görüntüleri görmek için tıklayın.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.