Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Coldplay Berlin konserinde İstanbul saldırısında ölenleri andı ve Türk bayrağı açtı

Atatürk Havalimanı katliamından bir gün sonra 29 Haziran’da Berlin Olimpiyat Stadı’nda konser veren dünyaca ünlü İngiliz müzik grubu Coldplay, konserde seslendirdiği bir şarkısını saldırıda ölenlere adadı. “Everglow” (Daima parla) adlı şarkısına başlamadan önce İstanbul ile dayanışma mesajı veren grubun vokalisti Chris Martin, Türkçe olarak “Merhaba efendim” diyerek çalmaya başladığı piyano üzerine Türk bayrağı açtı. Stadı hınca hınç dolduran onbinlerce müziksever Coldplay’e eşlik etti. Coldplay şarkısını, geçtiğimiz günlerde vefat eden Muhammet Ali’nin barış ve sevgi mesajı içeren bir konuşması kullanarak bitirdi.

Grubun “A Head Full of Dreams” (Rüyalarla dolu bir kafa) adlı 2015 albümünde yer alan “Everglow“un açılış sözleri şöyle:

Kimilerinin geldiğini söylüyorlar
Kimilerinin gittiğini söylüyorlar
Bu pırlanta hepsinden daha özeldi
Gitmiş olsan da
Dünya bilmese de
Ben seni yine gökyüzünde görürüm

İşte konserdeki o anlar:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.