Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD bu sefer Bağdat’ı kana buladı: 83 ölü, 176 yaralı (Periscope yayını)

Ramazan ayının son günlerine girerken IŞİD, İstanbul ve Bangladeş’in başkenti Dakka’dan sonra bu kez Bağdat’ı kana buladı. İki farklı noktada gerçekleşen patlamada en az 83 kişi öldü, 176 kişi de yaralandı. İftarın ardından gerçekleşen saldırılarından biri Bağdat’ın Karada semtinde bulunan alışveriş merkezine patlayıcı madde yüklü bir arabayla yapıldı. Bağdat polisi AVM’de en az 78 kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırıyı IŞİD’in üstlendiği ve Şiileri hedef aldığı bildirildi. Karada, Bağdat’ın üst orta sınıflarının rağbet ettiği bir alışveriş semti. Aynı zamanda hatırı sayılır bir Hıristiyan nüfusa da sahip.
İkinci saldırıysa Bağdat’ın güneyinde Şiilerin çoğunlukta olduğu Şaab Mahallesi’nde yaşandı. Burada da en az beş kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Irak’ın batısında, IŞİD’ın elindeki stratejik noktalardan biri olan Felluce kenti, 26 Haziran’da Irak devlet güçleri tarafından geri alınmıştı. Arından 28 Haziran’da İstanbul Atatürk Havalimanı katliamı gerçekleşmiş, 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Video AVM’de patlamasından hemen sonra ve sabaha saatlerinden çekilen amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.