Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD’in Bağdat katliamında can kaybı sayısı artıyor: 125 ölü

Ramazan ayının son hafta sonunda IŞİD, İstanbul ve Bangladeş’in başkenti Dakka’dan sonra bu kez Bağdat’ı kana buladı. İki farklı noktada gerçekleşen patlamada sabah yapılan ilk açıklamada 83 kişinin öldüğü bildirilmişti. Akşam saatlerindeyse, ölü sayısının 125’e yükseldiği açıklandı. Irak medyasında ölü sayısının 200’ü bulacağı iddiaları yer alıyor.

Cumartesi akşamı iftarın ardından gerçekleşen saldırılarından biri Bağdat’ın Karada semtinde bulunan alışveriş merkezine patlayıcı madde yüklü bir arabayla yapıldı. Bağdat polisi AVM’de en az 78 kişinin öldüğünü açıklanmıştı. Karada, Bağdat’ın üst orta sınıflarının rağbet ettiği bir alışveriş semti. Karada, yoğun Hristiyan nüfusa da sahip bir bölge. İkinci saldırıysa Bağdat’ın güneyinde Şiilerin çoğunlukta olduğu Şaab Mahallesi’nde yaşandı.

Saldırıyı IŞİD’in üstlendiği ve Şiileri hedef aldığı bildirildi. Irak’ın batısında, IŞİD’ın elindeki stratejik noktalardan biri olan Felluce kenti, 26 Haziran’da Irak devlet güçleri tarafından geri alınmıştı. Arından 28 Haziran’da İstanbul Atatürk Havalimanı katliamı gerçekleşmiş, 45 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıya uğrayan AVM’ye incelemeler için giden Irak Başbakanı Haydar el-Abadi, öfkeli Bağdatlılar tarafından protesto edildi. Yoğun güvenlik önlemi arasında aracına bindirilen Başbakan el-Abadi’nin konvoyu taşlandı.

Video AVM’de patlamasından hemen sonra ve sabaha saatlerinden çekilen amatör kayıtlardan derlenmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.