Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump anti-semitik mi?

Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olmaya en yakın isim olan işadamı Donald Trump’ın bir tweeti hem ABD hem de dünya gündemine oturdu. Trump’ın Demokratların adayı olması beklenen Hillary Clinton’ı “Tarihin en yozlaşmış adayı” olmakla suçlayan bir tweet atması ve tweet’te kullandığı görselde Yahudilerin kutsal sembolü Davut’un Yıldızı’nı andıran bir yıldız kullanması büyük tepki çekti. Kısa süre sonra tweetini silen Trump, Clinton ile ilgili suçlamasını bu sefer yıldız yerine bir daire kullanarak tekrar paylaşsa da, eleştirilerin odağına yerleşmekten kurtulamadı. Trump, Yahudi karşıtı olmakla suçlandı.

Hillary Clinton bir açıklama yaparak, Trump’ın yıldızı kullanması “açık bir antisemitizm” olduğunu savundu. Trump ise medyaya çattı. Medyanın, kullandığı yıldızı Davut’un Yıldızı’na benzetmekle dürüst davranmadığını söyledi. Altı uçlu yıldızın temel bir yıldız çizimi olduğunu ve ABD’de şerifler tarafından da kullanıldığını söyleyen Trump, “antisemitik” suçlamalarının çok saçma olduğunu savundu.

Clinton-yildiz3
Kullandığı ilk görselde (solda) altı uçlu yıldızın içine “Tarihin en yozlaşmış adayı” yazan Donald Trump, tepkiler üzerine görseli sildi ve bu sefer daire kullanarak tekrar paylaştı.

Hillary Clinton

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.