Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry’den Türkiye’ye demokrasi ve NATO uyarısı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün gerçekleşen AB-ABD ilişkileri toplantıları ardından yapılan basın toplantısında, Türkiye’de yaşanan darbe girişimiyle ilgili konuştu. Kerry ardından söz alan AB Dışişleri Bakanı Federica Mogherini, “İdam cezası olan ülkeler AB üyesi olamaz” demesi üzerine, ABD Dışişleri Bakanı, “NATO’nun demokrasiye saygı şartları bulunuyor” diye ekledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry basın toplantısında şunları söyledi:

NATO’nun önemli müttefiki ve AB’ye tam üye adayı Türkiye’nin durumunu da değerlendirdik. Türkiye’nin seçilmiş siyasi liderlerinin arkasında çok net çizgilerle duruyoruz. Bunu ilk andan itibaren söylüyoruz. Fakat aynı zamanda Türkiye hükümetinin ülkedeki sükunete ve istikrarının tesis etmesini teşvik ettik. Darbe girişimi sonrasında ülkenin demokratik kurumlarının ve hukukun üstünlüğünün korunmasına azami özen gösterilmesini teşvik ettik. Darbeye girişenleri adaletin önüne çıkarılmasına destek vereceğiz. Ancak bu amacı aşan bir duruma karşı da dikkatli olunmasını gerektiğini ve bu süreçte demokratik yöntemlerin devam etmesinin önemini vurguluyoruz. İncirlik Üssü’nün tekrar açılmasından memnuniyet duyuyoruz, IŞİD’e karşı mücadele sekteye uğramamalı.

Kerry’nın konuşması (İngilizce):

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.