Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Başbakan Yıldırım: “Öyle bir cevap vereceğiz ki bütün dünya görecek”

Başbakan Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu. Torununun kendisine yönelttiği soruyu aktarırken gözyaşlarını tutamayan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında önemli bilgiler verdi.

Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin tamamen başarısızlıkla sonuçlandığını söyleyerek, 208 kişinin şehit olduğunu bin 491 kişinin yaralandığını ve 7 bin 543 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklama sırasında torununun kendisine “dede, bunlar bizim askerlerimiz değil mi, niye insanları öldürüyorlar?” sorusunu sorduğunu söyleyen Başbakan gözyaşlarına hakim olamadı. Yıldırım, “Ben buna cevap veremedim ama öyle bir cevap vereceğiz ki bütün dünya görecek” diye devam etti

İdam tartışmalarına da değinen Yıldırım “Vatandaşlarımızın isteği bizim için emirdir ama şu olayın sıcaklığı içinde aceleci bir karar vermek doğru değildir. Vatandaşımızın talebini göz ardı edemeyiz .Bu düşünülür konuşulur, halkın kanaatine göre hareket ederiz” dedi.

CHP, MHP, HDP ve basına teşekkür

Darbe günü muhalefet partileri ve basının darbe karşıtı tutumundan memnuniyetle söz eden Başbakan şöyle konuştu: “Her şeyden önce bu olay kamuoyuna mal olduğu andan itibaren bizimle temasa geçen CHP, MHP, HDP yöneticileri bunun başka bir şey olduğunu, burada parti hesabının yapılamayacağını, bu girişimin karşısında olduklarını, hükümete her türlü desteği verme konusunda hazır olduklarını ifade ettiler. Biz de kendilerine teşekkür ettik, ‘görüş farkı gözetmeksizin herkesin meydanlara inmesini ve demokrasi nöbetine dahil olmalarını’ istedik ve kabul ettiler. Bu asil davranışlarından dolayı milletim adına teşekkür ediyorum.”

“Bir başka teşekkürüm basınadır. Böylesine olağanüstü bir durumda Türk milletine yakışır bir yayın anlayışıyla darbenin asla ve asla meşruiyet kazanamayacağını ve bunun Türkiye’nin geleceğine darbe olduğu tezinden hareketle milli bir duruş sergilediler. Milletimiz adına teşekkür ediyoruz. STK’larımız görüş, düşünce farkı ortaya koymadan yollara düştüler, meydanlara indiler, kol kola girdiler. Teşekkür ediyorum.”

Hesabını soracağız

Yıldırım, darbe girişiminde bulunanların bunun bedelini çok ağır ödeyeceğini vurguladı: “Bunların hesabını öyle çetin soracağız ki bunun hesabını görecekler. Görmezsek bu dünyada da öte dünyada da rahatlık yok bize. Bunu yaparken hırsla hareket etmeyeceğiz, kanun içinde hareket edeceğiz. Duygusal olmaktan uzak ama insan hayatının bilinciyle hareket ederek hesabını soracağız.”

Soruşturmaların ve gözaltıların devam edeceğini söyleyen Yıldırım şöyle devam etti: “Bu olayın soruşturması devam ediyor, gözaltılar devam ediyor. Bundan sonra zerre kadar bir ihtimali göz ardı etmeden, bütün riskli alanları kontrol etmeyi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz ayrıştırıcı olmayalım, kucaklayalım, dostluk halkasını güçlendirelim. Gün bir olma, beraber olma, hep beraber Türkiye olma günüdür. Demokrasiye sahip çıkma azmi azalmasın, artarak devam etsin. Tehdit tektir. Tehdit Türkiye’nin geleceğidir. Türkiye’nin geleceğinde herkes söz sahibidir. AK Parti, CHP, MHP ve HDP bütün herkes söz sahibidir. Bu bizim ortak kaderimizdir. Buna sahip çıkmada asla ve asla zafiyet göstermemiz gerekir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.