Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mehmet Ali Çelebi: “Darbeyi TSK içindeki karşı direniş önledi”

Teğmen olduğu sırada Ergenekon davasından tutuklanan ve 16.5 yıl hapis cezası aldıktan sonra tahliye olan Mehmet Ali Çelebi (Teğmen Çelebi), darbe girişimi sırasında TSK içinde yaşananlara dair önemli iddialarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi olan Çelebi, dün akşam Twitter hesabı üzerinden yaptığı değerlendirmelerde darbeyi önleyen temel unsurun TSK olduğunu savundu. Çelebi Kara Harp Okulu’nu dereceyle bitirdikten sonra Kara Havacılık Komutanlığı’nda 1 senelik eğitimden sonra pilot olmuştu.

Çelebi’nin yazdığı 20 tweet şöyle:

1- Çok ciddi algı kirliliği var. TSK’yı ve hain çeteyi tanımadan, kışlalarda yaşananları bilmeden yalan yanlış analizler yapılıyor.

2- TSK içinde darbe girişimine karşı direniş, karşı-hareketlenme darbe girişiminin güdük kalmasının ve yayılamamasının TEMEL nedenidir.

3- TSK tabiri caizse hain girişime Aslan gibi karşı koymuştur. Vatanına bağlı subaylar, astsubaylar, uzmanlar canlarını ortaya koymuştur.

4- TSK içindeki birliklerde iç-mücadeleler olmuş, binlerce tank ve zırhlı aracın, ağır silahların çıkışı çatışarak engellenmiştir.

5- Özel Kuvvetler Komutanı’nın duruma hakimiz açıklaması ve 1. Ordu Komutanı’nın sürece dahli kışlalara durumu tam tersine çevirmiştir.

6- Genelkurmay Karargahı’nın ele geçirilmesi nedeniyle Genelkurmay’dan gelen emirler-temelli aldatma ve yanlış algı böylece engellenmiştir.

7- 15 Temmuz’un seçilmesi YAŞ ve İzmir Casusluk Kumpası gözaltıları öncesidir. Hainlerle bağını buradan görebilirsiniz. Son kurşunlarıydı.

8- Deniz Kuvvetleri’nden tutuklananların büyük kısmı kumpaslardan beridir F-tipi konusunda şüphelendiklerimizdi.

9- Sistemde kalan hainlerden 20’nin üstünde SAT hain girişimde yer almış, Akıncı üssünü korumuş, Cumhurbaşkanı’na suikastte yer almıştır.

10- Kara Havacılık Komutanlığı’nda yaşananlar dehşet vericidir.O gün nöbetler özel ayarlanmıştır (Taaruz taburu hariç).Nizamiye tutulmuştur.

11- Kursiyerlere silah dağıtılmış, Darbe Planlaması dahilinde farklı birliklerden helikopterleri uçurmak üzere F tipi pilotlar gelmiştir.

12- Emir subayı Kara Havacılık okul komutanına silah çekip esir almış, bu girişimi tabur komutanları da desteklemiştir.

13- İşin karanlık yanı “DIŞARIDAN” helikopterleri uçurmaya gelenlerin birçoğunun tayin dairede görev yapmış F tipi subaylar olması.

14- Kara Havacılık Okulu’ndaki tayinler ve tabur komutanların ayarlanarak atanması en az “1,5 yıllık bir planlamanın sonucu.”

15- Emniyet’i, Meclis’i ve MİT’i vuran helikopterler Kara Havacılık Okulu’ndaki bu hain planlamanın sonucu. Süper kobra saldırıları da.

16- Kara Havacılık Okulu’nda teknisyenler zorla toplanıyor ama arızalı helikopterleri yapar gibi yapıp dokunmuyor, kalkışları engelliyorlar.

17- Yine Kara Havacılık Okulu yanındaki Jandarma Hava, darbe girişimine karşı koyuyor, F tipi Kobra ile Jandarma arasında çatışma çıkıyor.

18- Bu çatışmalar sonucunda hainler Güvercinlik’te tutunamıyor ve Akıncılar Üssü’ne çekilmek zorunda kalıyor.

19- TSK içinde buna benzer çok sayıda direniş ve çatışma var. Sahte emirlere karşı koyma ve darbe girişimini kadük bırakma var.

20- Darbe girişimi aslında sonrası için planlanıyor.Erkene çektiren bir başka neden Emniyet’ten Genelkurmay’a bildirilen 1000 kişilik liste.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.