Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de Cumhuriyetçilerin adayı kesinleşti: Donald Trump

ABD’de Cumhuriyetçi Parti yaptığı kongre ardından, kasımda yapılacak Başkanlık seçimi için aday adayı olan ve ülke çapında yapılan ön seçimlerde 13 milyon oy alarak rekora kıran iş adamı Donald Trump’ı kesin aday olarak belirledi. Söylemleriyle ve önerdiği politikalarla sadece dünyadan değil partisi içinde de tepki çeken Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’nin yetkili organlarının nihai kararı merakla bekleniyordu. Prosedürün bir parçası olarak, Trump’ın perşembe günü partisinin kararını kabul ederek kasım ayı için kampanyaya başlaması bekleniyor.

Demokrat Parti cephesinde ise, ön seçimlerden zaferle çıkan Hillary Clinton’ın önünüzdeki günlerde parti kongresi ardından kesin aday olarak Trump’ın rakibi olması söz konusu.

Trump__Clinton-2
Milyarder bir iş adamı olarak Donald Trump’ın 4.5 milyar dolar (14 milyar TL) serveti bulunuyor. Hillary Clinton seçilmesi halinde ABD’nin ilk kadın başkanı olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.