Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya Münih’te AVM’ye saldırı: İlk görüntüler

Almanya’nın Münih kentinde bulunan Olympia-Einkaufszentrum adlı alışveriş merkezinde çok sayıda silah sesi duyuldu. Alman polisi basına yaptığı ilk açıklamada “büyük bir olay gibi göründüğünü” söyledi. İlk aşamada saldırının bir terör eylemi olma ihtimali kuvvetli gözüküyordu. Alman Özel Kuvvetleri bölgeye sevk edilirken Münih’te tren ve metro seferleri durduruldu. Kaçan saldırgan(lar)ın araması sürerken polis cep telefonlarına mesaj yollayarak, Münihlilerden durum kontrole alınana kadar evlerini terk etmemelerini istedi.

Polis son olarak saldırıda 9 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını açıkladı. İlk açıklamalarda birden fazla saldırgan olma ihtimalinden bahsedilirken, polisin son açıklamasında tek bir saldırganın söz konusu olduğu, 18 yaşında İran asıllı bir Alman vatandaşı olan saldırganın daha sonra silahıyla intihar ettiği belirtildi.
Saldırının bir terör eylemi olup olmadığı henüz netleşmiş değil. Almanya’da hafta başında Würzburg kentinde 17 yaşında bir Afganlı mülteci bir trende yolculara baltayla saldırıp 5 kişiyi yaralamış, IŞİD saldırıyı üstlenmişti.

Yayına hazırlayan: Ali Emre Mazlumoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.