Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da kiliseye yapılan saldırıda bir rahip öldürüldü

Fransa’da iki kişi Kuzey Fransa’da yer alan Rouen’de girdikleri bir kilisede 5 kişiyi rehin aldı. Daha sonra kilisenin rahibini öldüren saldırganlar polisin düzenlediği operasyonda öldürüldü.

Avrupa bir süredir düzenlenen saldırılarla gündeme geliyor. Fransa’da Bastille Günü’nde yaşanan kamyonlu saldırının ardından Almanya’da bir hafta içerisinde dört değişik bölgede saldırı gerçekleşmişti. Bir saldırı haberi de bugün yine Fransa’dan geldi.

Rouen’de bulunan bir kiliseye giren iki kişi önce içeride bulanan beş kişiyi esir aldı. Polislerin kilisenin etrafını kuşatmasının ardından silah sesleri duyuldu. Çatışmada iki saldırgan öldürülürken kilisenin içine giren polis rahibi ölü buldu. Rehinelerden biri de ağır yaralı.

Polisin açıklamasına göre saldırganlar rahibin boğazını keserek öldürmüş. Saldırıyı IŞİD üstlendi

Hazırlayan: Ali Emre Mazlumoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.