Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da bakım merkezinde katliam 

Japonya’da Sagamihara kentinde bir bakım merkezine bıçaklı bir adam tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda bakım merkezinde yaşayan 19 kişi öldü.

 Suç oranının çok az olduğu Japonya’da dün gece saatlerinde gerçekleştirilen saldırı bütün ülkeyi şok etti. Elinde bıçak olan 26 yaşındaki Satoshi Uematsu, Sagamihara kentinde yer alan bakım merkezine girdi. Gece saat 02.30 sularında bakım merkezinde yer alan görevlilerin polisi çağırmasıyla ortaya çıkan olayda saldırgan 19 engelli kişiyi bıçakla öldürdü.
 Polisin açıklamasına göre saldırgan merkezin eski çalışanı. Yine polisin aktardığına göre gözaltına alınan saldırgan “Engelli inşaların yok olmasını istiyorum” dedi.
 
Öte yandan saldırganın şubat ayında politikacılara bir mektup gönderdiği ve mektupta yüzlerce engelli insanı öldürmekle tehdit ettiği öğrenildi. Bu nedenle 2 hafta hastanede tutuldu.

Yerel medyanın aktardığına göre saldırgan merkezin camlarından birini kırarak içeri girdi. O sırada bakım merkezinde 150 kişi ve 8 çalışan vardı. Daha sonra saldırgan önüne gelene saldırmaya başladı. Öldürülen kişilerin yaşları 19 ile 70 arasında değişiyor. Bunun yanı sıra merkezden yapılan açıklamaya göre 20’si ağır olmak üzere 25 de yaralı var. Merkezde çalışan bir doktorun aktardığına göre ise çoğu hasta şok nedeniyle konuşamıyor.

Haberi hazırlayan: Ali Emre Mazlumoğlu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.