Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zaman gazetesi eski yöneticilerine ve yazarlarına gözaltı kararı

15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında Zaman gazetesinin eski yöneticileri ve yazarlarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında, aralarında Şahin Alpay, Ali Bulaç, Mümtaz’er Türköne, Abdülhamit Bilici ve Mehmet Kamış’ın da bulunduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. AA’nın haberine göre Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, haklarında gözaltı kararı verilen şahısların adreslerinde arama yapıyor.

Polis ekipleri saat 06.00 sıralarında Şahin Alpay’ın Beşiktaş’taki evine gelerek yaklaşık 2.5 saat evde arama yaptı. Ardından Şahin Alpay’ı gözaltına aldı.

SahinAlpay
Kelepçesiz olarak polis aracına alınan Şahin Alpay, gazetecilerin sorusu üzerine ” Bir şey söylemeyeceğim. Neden gözaltına alındığımı bilmiyorum” dedi.

Şüpheliler hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme” iddiası bulunuyor. Ayrıca bazı gazete yöneticilerinin “gazete tirajlarında usülsüzlük yapıp devletten haksız basın ilan parası almak” iddia ediliyor.

ali-bulac1
1986’da Zaman gazetesinin kurulma aşamasında İstanbul bürosunu teşkilatlandıran isim olan Ali Bulaç, gazetenin İstanbul büro şefliğini bir yıl kadar yürütmüştü. 1998’den beri Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktaydı.Ali Bulaç bu sabah polise bizzat gidip teslim oldu.

Gözaltına kararı alınanların isimleri şu şekilde:
Osman Nuri Öztürk, Ali Akbulut, Bülent Keneş, Mehmet Kamış, Hüseyin Döğme, Süleyman Sargın, Veysel Ayhan, Şeref Yılmaz, Mehmet Akif Afşar, Ahmet Metin Sekizkardeş, Alaattin Güner, Faruk Kardıç, Metin Tamer Gökçeoğlu, Faruk Akkan, Mümtaz’er Türköne, Şahin Alpay, Sevgi Akarçeşme, Ali Ünal, Mustafa Ünal, Zeki Önal, Hilmi Yavuz, Ahmet Turan Alkan, Lalezar Sarıibrahimoğlu, Ali Bulaç, Bülent Korucu, İhsan Duran Dağı, Nuriye Ural, Hamit Çiçek, Adil Gülçek, Hamit Bilici, Şenol Kahraman, Melih Kılıç, Nevzat Güner, Mehmet Özdemir, Fevzi Yazıcı, Sedat Yetişkin, Oktay Vızvız, Abdullah Katırcıoğlu, Behçet Akyar, Murat Avcıoğlu, Yüksel Durgut, Zafer Özsoy, Cuma Kaya, Hakan Taşdelen, Osman Nuri Arslan, Ömer Karakaş.

türköne
Haziran 2011 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul milletvekili aday adayı olan Mümtaz’er Türköne, Aralık 2011 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetim Kurulu üyeliklerine getirilmişti. Türköne, kayyum atanana kadar Zaman’da köşe yazarlığı yapıyordu.

Hürriyet gazetesinin haberine göre bugün 11.40’tan itibaren gözaltına alınan isimler şöyle:

Zafer Özsoy (FİA ortaklarından), Ahmet Metin Sekizkardeş (Cihan Medya Başkan Yardımcısı), Cuma Kaya, Murat Avcıoğlu, Osman Nuri Arslan FİA şirket ortaklarından), Şeref Yılmaz (Irmak TV), Hüseyin Turan (Feza ortaklarından), Faruk Akkan (Cihan haber müdürü), Zeki Önal (gazeteci, yaş ve hastalığı göz önününde bulunarak yakalama yapılmadı, arama yapıldı), Şahin Alpay (gazeteci), Nuriye Ural (Akman) (gazeteci).

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.