Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: Gaziantep saldırısı ile 79 milyon vatandaşımız hedef alınmıştır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 20 Ağustos gecesi Gaziantep’te medyana gelen terör saldırında yaralanan ve hayatını kaybedenler için Gaziantep’e taziye ziyaretinde bulundu.
2

Kılıçdaroğlu, yaşanan terör saldırına ilişkin yayımladığı yazılı basın açıklamasında, ”Saldırının hedefinde Kurtuluş Savaşımızın simge şehri Gaziantep, özelinde bütün Türkiye vardır. Halkımız yüksek dayanışma ruhu ile kendisine yönelen bütün tuzakları bir kere daha ezip geçecektir. Saldırının faili olan barbar yapı Cumhuriyetimize, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine düşmandır” dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında ise, ”Bu saldırı ile 79 milyon vatandaşımız hedef alınmıştır. Saldırıda hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimiz, çocuklar hepimizin evladıdır. Öfkemiz derin, acımız ortaktır.” ifadelerini kullandı.
4

Açıklamasında demokrasi ve sosyal devlet vurgusunda da bulunan CHP lideri, ”Bu saldırının faili olan barbar yapı, ülkemizin simgelediği ve bölgemizdeki bütün milletlere umut veren Cumhuriyetimize, demokratik, laik, sosyal hukuk devletine düşmandır.
Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ne kadar güçlü olursa bu yapılar ezilecek, ülkemize yönelen bütün tehditler de yok olacaktır. Sorumluluk makamında olan herkes bu anlayış ile hareket etmeli, büyük bir dikkat ve özenle Türkiye’ye yakışan bir şekilde davranmalıdır.” sözleriyle yetkililere sorumluluk çağrısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.