Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Joe Biden ilk ziyaretini TBMM’ye yaptı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden,Ankara’daki İlk ziyaretini gerçekleştirdi. Biden, Ankara’daki ilk temas için TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile bir araya geldi.

Esenboğa Havalimanına indikten sonra TBMM’ye geçen Biden’ı TBMM Başkanı İsmail Kahraman karşıladı. Güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olduğu görüşme basına kapalı olarak başladı.
Biden ve heyetinin görüşme sonrası 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan meclis binasında incelemelerde bulunacağı bildirildi. Joe Biden, açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak “15 Temmuz görüntüleri bana 11 Eylül’ü hatırlattı, sizinle empati kuruyoruz” dedi.

Biden Protesto edildi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ‘ın Çankaya Kökü’ne gidişi sırasında bir grup eylemci tarafından dövizlerle protesto edildi.

Cinnah Caddesi üzerinde toplanan kalabalık Çankaya Köşkü’ne geçişi sırasında Biden’ın konvoyunu protesto etti. Üzerlerinde ”Biden, Baydın” ve ” ‘Eğer Amerikan Kongre üyeleri darbe girişimine karşı açıklamalar yaparken, Senato binası bombalansaydı ne yapardın?” yazılı dövizlerle protesto gösterisi gerçekleştiren grup, protestonun ardından dağıldı.

Yayına hazırlayan: Recep Berber

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.