Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müslim: “Bataklığa giriyorsunuz”, Çavuşoğlu: “Bataklığı kurutacağız”

TSK’nın Cerablus’a yönelik başlattığı harekattan sonra PYD lideri Salih Müslim, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Salih Müslim üç dilde yazdığı twitte “Türkiye, Suriye bataklığında çok şey kaybedecektir” dedi.
2

Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PYD lideri Salih Müslim’e yanıt olarak “Demokratik güçlerin içindeki YPG unsurları da Fırat’ın doğusuna geçmezse gereğini yaparız. ABD de bunun sözünü verdi. Bizim yaptığımız anlaşma bu. Aksi takdirde çok net söylüyorum gereğini yaparız. Sen de bir terör örgütüsün. Bizim amacımız bataklıktaki sivri sinekler değil bataklığı kurutmaktır” dedi.
1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün yaptığı konuşmada Salih Müslim’in açıklamasına yönelik olarak şunları söyledi: “Artık bu işi çözmemiz gerekiyor. Birileri meydan okuyorlar, ‘Suriye Türkiye için şöyle olacak, böyle olacak.’ diye. Onlara ben buradan sesleniyorum, siz ne olacağınızın hesabını yapın.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.