Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TSK Suriye’ye girdi

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) sabaha karşı 4:00 civarında IŞİD’in kontrolündeki Cerablus’a askeri harekat başlattı.
cerablus

TSK’ya bağlı özel birlikler bu harekatta aktif rol oynuyor. Karadan ve havadan başlatılan bu harekat, “Fırat Kalkanı” olarak adlandırıldı. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre 20 kadar tankın Suriye topraklarına girdiği söyleniyor.

Harekattan ilk görüntüler


Öte yandan havadan da IŞİD’e ait 16 hedefin vurulduğu bildiriliyor.

Daha önce BBC ve Al Jezeera’nın verdiği habere göre bu harekatta 1500 kadar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunun da TSK özel birlikleri ile Cerablusa gireceğini vurgulanmıştı.

cerabalus6
cerabalus3

Hükümettten harekata ilişkin açıklama:

Efkan Ala: “Adeta Türkiye terörle savaş halindedir. Bu bölgede Türkiye’ye açık tehlike söz konusudur. Türkiye bunlara seyirci kalamaz. Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye’yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur.​ Bizim vazgeçilmezimiz Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması ve ılımlı muhalefetin desteklenmesidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan harekata ilişkin açıklama:
“Suriye’nin kuzeyinde, ülkemizi tehdit eden DAİŞ, PYD gibi terör örgütlerine yönelik bir operasyonu ordumuz başlatmıştır” dedi. Ardından PYD lideri Salih Müslim’in açıklamalarına karşılık olarak “Birileri meydan okuyorlar, ‘Suriye Türkiye için şöyle böyle olacak’ diye. Önce siz ne olacağınızın hesabını yapın. Türkiye’ye tehdit unsuru oluşturacak olan kim olursa olsun, askeriyle, korucusuyla, milletiyle vardır, var olacaktır” şeklinde konuştu.

cebarlıs2
cevarabus6

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.