Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Deprem sonrası İtalyan usulü kampanya

Geçtiğimiz gece İtalya’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından 200’den fazla insan hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı, yüzlerce bina yıkıldı. Ülkede enkaz altında arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken bir yemek blogger’ının başlattığı kampanya İtalya genelinde hızla yayılıyor.

kampanya

Amatrice kasabası depremde en çok zararı gören yerlerden biri. Amatrice, bölgeye özgü bir sosla yapılan Amatriciana adlı spagetti ile tanınıyor. Depremin ardından İtalyan lokantaları Amatrice usulü spagettiyi menülerinde olmasa da eklediler ve satılan her bir tabak spagettinin 2 €’sunu depremde zarar gören yerlerin onarımı, yeniden inşası için topluyorlar. İki günde 600’den fazla lokantanın katıldığı bu kampanyanın önümüzdeki günlerde dünya çapında yayılması bekleniyor. Kampanyayı www.bloggokin.it sitesinde İtalyan yemekleri üzerine yazılar yayımlayan Paolo Campana adlı bir blogger başlattı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.