Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu: “Bir şehidimiz var”

Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Yanıklı Köyü yakınlarında ateş açıldı. Korumaların da ateşle karşılık vermesi sonucu çatışma çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun güvenli bölgeye alındığı belirtildi.

CHP Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi twitter hesabından olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ekran Resmi 2016-08-25 14.23.04

Ekran Resmi 2016-08-25 14.23.44

İlk anda konvoya bir saldırı olmadığı, Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin bölgede yaşanan bir çatışmanın arasında kaldığı ileri sürüldü. Ancak kısa süre içerisinde konvoyun önündeki jandarma araçlarına ateş açıldığı ve 3 erin yaralandığı öğrenildi. CHP lideri askerlerden birinin şehit olduğunu söyledi.

CHP heyeti saldırıya rağmen Artvin programını sürdürme kararı aldı.

Kılıçdaroğlu, NTV canlı yayınında “Şu an güvenli bölgedeyiz, kimse bizim için kaygılanmasın” şeklinde açıklama yaptı.

image1

image2

image3

http://www.cnnturk.com/video/turkiye/kemal-kilicdaroglundan-saldiriya-dair-ilk-aciklama-guvendeyim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayıp, geçmiş olsun dileklerini iletti. İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırının PKK tarafından yapıldığına kesinlikle emin olduklarını açıkladı.

http://www.cnnturk.com/video/turkiye/ala-1i-agir-3-asker-yarali

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.