Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Brett McGurk: “IŞİD’in olmadığı bölgelerde çatışma kabul edilemez”

ABD Başkanı Obama’nın IŞİD Karşıtı Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, New York Times gazetesine gönderdiği e-postadan alıntılar yaparak bugün Twitter’da yayımladı. McGurk tweetlerinde, Türkiye’nin Cerablus’a yönelik gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı operasyonunda Cerablus’un güneyinde yaşanan çatışmalara yer verdi.

“Cerablus’un güneyine hava saldırıları düzenlendiği ve Türk askerleri ile Demokratik Suriye Güçleri bağlantılı bazı muhalif gruplar arasında çatışmaların yaşandığı yönündeki haberleri takip ediyoruz. IŞİD’in olmadığı bölgelerdeki çatışmaları kabul edilemez ve derin bir endişe kaynağı olarak bulduğumuzu açıklığa kavuşturmak isteriz.”

McGurk ayrıca yaşanan tartışmalara yönelik şu ifadeleri kullandı: “ABD bu faaliyetlere dâhil değildir. ABD güçleri ile koordine değiller. Ve onları desteklemiyoruz. Bölgede bulunan tüm silahlı aktörlere çağrıda bulunuyoruz. Acilen çatışmaların sonlanması için gerekli önlemler alınmalı ve taraflar savaş pozisyonundan çıkmalı.”

Ekran Resmi 2016-08-29 12.21.27

Ekran Resmi 2016-08-29 12.21.40

Ekran Resmi 2016-08-29 12.21.51

Ekran Resmi 2016-08-29 12.22.01

Ekran Resmi 2016-08-29 12.22.11

McGurk, Ocak 2016’da, Şeddadi kasabasının geri alınmasına yönelik operasyon öncesinde Kürtler, Araplar, Hristiyanlar ve diğer gruplar arasına siyasi birliktelik için Kobani’ye gittiğini dile getirmişti. Gerçekleştirdiği bu ziyareti Twitter’daki hesabından fotoğraflarla anlattı.

Haberi okumak için: http://www.radikal.com.tr/dunya/brett-mcgurk-kobani-ziyaretini-anlatti-1503678/

Mayıs 2016’ta ise McGurk’un ismi bu sefer beraberindeki heyetle Kobani’ye gittiği ve Kobani Eş Başkanı Enver Müslim ile görüştüğü iddia edilmesi nedeniyle Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Bu iddia daha sonra ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby tarafından yalanlandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.