Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

11 gazeteci/yazar gözaltında, 24 kişi aranıyor

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında dün başlayan gazetecilere yönelik operasyonda bu sabah şarkıcı Atilla Taş Gemlik’te gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan Türksolu Dergisi başyazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu da bugün İstanbul Cumhuriyet Savcılığına teslim oldu.
Son olarak Meydan Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmış olan Atilla Taş, daha önce gözaltına alınacağı iddialarına “Hakkımda gözaltı kararı olsa haber verirler herhalde, kaçak falan da değilim. Kaçacak korkacak bir şeyim de yok zaten. Yerim yurdum belli. Yaram yok ki gocunayım. Söyleyin nereye veriyoruz ifadeyi, hemen geleyim!” şeklinde konuşmuştu.

Bilindiği gibi, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılığı tarafından yürütülen operasyonda 35 kişi hakkında gözaltı kararı alınmış, bunlardan dokuzu, eski Yeni Şafak Genel Koordinatörü ve Zaman yazarı Nurullah Öztürk, Samanyoluhaber yazarı Rasih Yılmaz, Yeni Şafak ve haberdar.com eski yazarı Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, Hürriyet internet editörü Dinçer Gökçe, Bugün Gazetesi muhabiri İskender Yunus Tiryaki, Postmedya.com sitesi yöneticisi Levent Arap, Radikal ve Meydan Gazetesi eski Ankara Temsilcisi Ömer Şahin ve Ayhan Şimşek gözaltına alınmıştı.

25 kişi aranıyor

Hakkında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan ve bir kısmının yurtdışına çıktığı tespit edilen 24 kişinin isimleri şöyle:

Sabah gazetesi eski okur temsilcisi ve P24’ün kurucularından Yavuz Baydar, Sabah Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, kapanan Radikal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Hürriyet Dijital Yayınlar eski koordinatörü Eyüp Can Sağlık, Zaman Kerim Balcı, Zaman yazarı İhsan Yılmaz, Bugün Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt, Fethullah Gülen’in yeğeni Samanyolu TV spikeri Kemal Gülen, Asım Yıldırım, Önder Deligöz, Zaman Brüksel temsilcisi Ali Selçuk Gültaşlı, Şemseddin Efe, Turhan Bozkurt, Yonca Kaya Şahin, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu eski siyasi danışmanı Zaman yazarı Ali Yurttagül, Yeni Hayat yazarı Ayşe Özkalay, Kitap Zamanı Yayın Yönetmeni Can Bahadır Yüce, Today’s Zaman Yazıişleri Müdürü Celil Sağır, Faruk Arslan, Hasan Cücük, Zaman yazarı Prof. İbrahim Öztürk, Mahmut Akpınar, Mutlu Çölgeçen ile Yeni Şafak eski yazarı Prof. Osman Özsoy ve Savaş Genç.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler