Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dolmabahçe’deki hükümetten son isim de gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın bugün saat 19.30’da Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptığı görüşmenin ardından Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifa ettiğini açıkladı.

Binali Yıldırım yarım saat süren görüşme sonrası yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın istifasının ardından göreve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun atandığını söyledi.

Boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ise Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu’nun atandığını açıkladı.

Yıldırım açıklamasında, “İçişleri Bakanlığı görevini bırakan Efkan Ala’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Dolmabahçe’deki son isimdi

Ala, 28 Şubat 2015’teki Dolmabahçe Mutabakatı’na hükümet adına katılanlardan halen aktif görevde bulunan son isimdi.Dönemin Başbakan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan 24 Mayıs 2016’da açıklanan 65. hükümette yer bulmadı. Yine 28 Şubat 2015’te AKP Grup Başkanvekili olan Mahir Ünal, 24 Kasım 2015’te Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki 64. hükümette Kültür ve Turizm Bakanlığına atanmıştı. Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal da Akdoğan gibi 65. hükmete girememişti.
Ankara kulislerinde Ala’nın bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sorun yaşadığı, bu nedenle 15 Temmuz sonrası süreçteki operasyonları kendi bakanlığı yürütüyor olmasına rağmen pek fazla öne çıkmamaya özen gösterdiği konuşuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.